Haal het beste uit jezelf en je onderneming

Uniek & individueel programma van 3 maanden

Dit programma is voor jou als je één of meer van deze dingen herkent:

  • Je ligt regelmatig ’s nachts wakker (al dan niet met buikpijn). Soms omdat je een overvol hoofd hebt vol ideeën of zorgen, soms slechts met een onbestemde angst. Objectief gezien is er niet eens zoveel reden tot zorgen want je bent ondernemend genoeg om altijd je hoofd boven water te houden. 
  • Je bent altijd/heel vaak moe en gaat toch maar door. Inmiddels heb je zo'n beetje alles geprobeerd om van je energiegebrek af te komen maar er is geen enkele slaaptherapie, bewegingsregime of dieetaanpassing die langdurig zorgt voor de hoeveelheid energie waar je behoefte aan hebt. Stoppen is echter geen optie. 
  • Je geniet niet (meer) van wat je doet. Je weet dat je geweldige dingen doet en neerzet waar iedereen om je heen met bewondering naar kijkt. Maar voelen doe je het niet. Helaas vloeit het gebrek aan genieten heel vaak ook over naar je privé-leven. Je hoort jezelf steeds vaker "nog heel even... pappa komt zo bij je" zeggen en gaat nog maar zelden gelijk met je partner naar bed.
  • Je seksleven staat op een historisch laag pitje. Daar heb je logische verklaringen voor zoals "relatiecrisis", "mijn partner heeft geen zin", "we zijn al zo lang samen" of "te druk en dus te moe". Dus accepteer je dat je seksleven nauwelijks nog bestaat en concentreer je je op je bedrijf en haal je daar zoveel mogelijk je voldoening uit. 

Je wilt weer & meer genieten. 
Ontspannen ondernemen terwijl je vol op stoom blijft. 
Het maximale uit jezelf en je leven halen.

Als je een beetje op mij lijkt, heb je verbetering gezocht in betere marketingtechnieken, efficiënter werken en het perfectioneren van je doorzettingsvermogen. Om vervolgens jezelf nog steeds op min of meer dezelfde plek terug te vinden. Met meer omzet, waarschijnlijk, maar met aanzienlijk meer gedoe, meer spanning en nog steeds die vraag “wanneer ben ik er?”

Als ondernemer weet ik als geen ander hoe ingewikkeld het kan zijn om de juiste balans te vinden tussen succesvol ondernemen en écht van het leven genieten. Hoezeer je geabsorbeerd kunt worden door je bedrijf. Hoe al je enthousiasme & passie gericht zijn op die ene combinatie: een geweldige service leveren én je omzet verhogen. En dat dit, soms heel ongemerkt, ten koste kan gaan van jezelf.

Ja, je bedrijf loopt (best) goed. En ja, je geniet ervan. Maar je bent er in je hoofd 24 uur per dag mee bezig en nog steeds kan het beter. 

De 'oomphf' ontbreekt. Je focus is vaak all over the place en je komt niet tot de uitvoering van al je geweldige ideeën. Je hebt meer spanning dan je graag zou willen.

Ondernemen kan makkelijker – maar weer een nieuwe (marketing)techniek is helaas geen oplossing 

We zijn als ondernemers geneigd om beter presteren te zoeken in voorbeelden die we aangereikt krijgen. Stappenplannen, time-management en goeie marketingtools lijken de oplossing. En dat zijn ze ook... in de beginfase van je bedrijf.

Ben je eenmaal lekker bezig, ‘staat’ je bedrijf voor een groot deel, is er iets anders nodig dan alleen maar goede marketingtechnieken.

Wat je nodig heb is meer JIJ – in de beste versie van jezelf. Niet die licht gestreste, twijfelende, “hoe kom ik hier uit en wat moet ik nog meer doen” versie van jezelf, maar de creatieve, flexibele in-flow versie van jou. De versie die ontspannen en energiek door het leven gaat en tijd en aandacht heeft voor zijn naasten. 

Alleen een Shift in perspectief zorgt voor een wezenlijk verschil

Dat is precies waar het Big Shift Programma je bij zal helpen!

In de afgelopen vier jaar heb ik mezelf ondergedompeld in een nieuw paradigma dat verklaart hoe en wanneer ondernemers hun beste werk leveren. En dat blijkt totaal anders in elkaar te zitten dan me ooit duidelijk werd in de 25 jaar dat ik me verdiepte in menselijk gedrag, marketing & ondernemen.

Het is een 'gamechanger'

Een gamechanger waardoor ik veel makkelijker beslissingen neem, meer focus & rust in mijn hoofd heb, mijn stressniveau met 90% is verlaagd, ik veel creatiever ben en mijn leven in zijn totaliteit simpeler is geworden. Geen ellenlange to-do lijsten en niet langer het gevoel voortdurend tekort te schieten... ik doe mijn beste werk met veel meer gemak dan voorheen! Waarbij ik uiteraard, net als iedereen, zo af en toe mijn dips heb. Momenten waarop ik twijfel aan alles. Maar met het grote verschil dat mijn dips van zeer korte duur zijn omdat ik snap wat er gebeurt – waardoor een dip geen vat op me krijgt en ik in no-time weer in flow ben. Ik geniet en ben gewoonweg gelukkig op alle vlakken van mijn leven. 

Shifting gears, shifting perspective 

In het Engels spreekt men van ‘shifting gears’ als je tijdens het autorijden schakelt van de ene naar de andere versnelling. Waarbij je auto het minste benzine verbruikt bij een relatief hoge snelheid, als je in de vijfde versnelling rijdt. In een hogere ‘gear’ is alles makkelijker. In die vijfde versnelling hoef je slechts lichtjes bij te sturen om op koers te blijven en heb je over het algemeen de tijd om van het landschap te genieten. (En heb je wel eens gemerkt dat je in de auto, rustig rijdend op de snelweg, geweldige ideeën krijgt?)

Ik durf te beweren dat je nu met je voet voortdurend op het gaspedaal en in zijn achteruit je doelen bereikt. Het lukt, je komt er, maar het is niet de meest comfortabele, makkelijke en efficiënte manier van werken.

Met het Big Shift Programma wordt dit 180 graden anders! Je keert je auto en schakelt over van zijn achteruit naar die comfortabele vijfde versnelling. Ja, je zult nog steeds blijven sturen en gas blijven geven – maar de ervaring zal totaal anders zijn dan nu. Je perspectief is immers veel helderder als je door de voorruit kunt kijken, in plaats van je doel via de achteruitkijkspiegel te moeten bezien.

Het lijkt een grote overgang, van zijn achteruit naar de vijfde versnelling maar in werkelijkheid kun je die shift razendsnel maken waardoor het spel dat wij als ondernemers spelen (en de beleving van je privé-leven), totaal voor je verandert. Hoe cool is dat?!

Speciaal voor succesvolle ondernemers als jij, die een heel nieuw level van succes willen ervaren, ontwikkelde ik dit INDIVIDUELE programma van 3 maanden waarmee je onderstaande resultaten behaalt. 

Big Shift: de resultaten die je mag verwachten

  • Je slaapt uitstekend en hebt een energieniveau waarmee je alles kunt doen wat je wilt doen. Je hoofd is veel minder vol dan voorheen. Keuzes maken blijkt gemakkelijker en je weet focus te houden op de key-projecten die écht van belang zijn.
  • Je geniet weer van wat je werk en je leven. Je ervaart balans tussen zakelijk en privé: voor beiden is voldoende ruimte en tijd. Op je werk kun je je concentreren op je bedrijf, thuis ben je lekker met andere dingen bezig. Rust & ruimte zonder dat dit ten koste gaat van je bedrijf! 
  • Je seksleven is 'back on track'. De shift die je hebt gemaakt, heeft ongemerkt ook zijn uitwerking op je relatie en de mate waarin jij en je partner fysiek met elkaar zijn. Er is weer ruimte om van en met elkaar te genieten. 
  • Je ervaart minder weerstanden, gaat makkelijker om met problemen, speelt flexibeler in op veranderingen en ziet oplossingen en kansen die tot nu toe onzichtbaar voor je bleven.

De logische vraag is nu: "Hoeveel werk is zo'n shift?" 

Een Shift is moeiteloos!

("Therapie voor luie mensen", noemde één van mijn klanten dit ooit)

Een blijvende Shift is gebaseerd op inzicht.

Geen methode, geen oefeningen, geen extra werk (je hebt immers al genoeg te doen). Waar ik je mee zal helpen, is om inzicht te krijgen in wat maakt dat jij je beste werk doet. En ook inzicht in wat je er nu van weerhoudt om zo fijn en makkelijk te leven en ondernemen als mogelijk is. Dat inzicht - eenmaal verkregen - kan nooit meer ongedaan gemaakt worden. Dat betekent automatisch dat er ook geen sprake zal zijn van 'oefenen' of je werkstijl radicaal veranderen. Jij blijft jij, alleen dan in de beste versie van jezelf! 

Wat een geweldige mindset training was het. Het lijkt net alsof ik mijn huis heb opgeruimd. Ik voel enorme vrijheid in mijn hoofd en wat een rust. Hierdoor heb ik vandaag heel gefocust gewerkt en ben ik met de juiste dingen bezig. Werk ik eigenlijk nog wel?! ;-) Dank je wel Linda: dit is zo'n bevestiging dat ik bij jou in de goede training zit!

Wout Plevier 
auteur van SLIM!, www.woutplevier.nl

Voor dit programma – als ik geen zin had om te doen wat ik bedacht had dat af moest die dag - bleef ik langer proberen. Als de klus niet soepel liep, dan probeerde ik me te ontspannen om daarna weer geïnspireerd verder te werken. Dat lukte natuurlijk niet altijd.

Nu gaat het zo; als ik me niet energiek voel of niet blij ben met hoe het gaat, kan ik het echt laten. Ik ga dan iets anders doen – niet om te forceren dat dat onaangename gevoel weggaat zoals vroeger – maar écht met iets anders aan de slag. Omdat ik weet dat mijn bui overgaat. Ik blijf onder de radar en richt geen schade aan. De flow komt vanzelf terug.

Als ik er geen druk op zet, gaat alles 100x sneller, moeitelozer en leuker.

Miranda de Vogel
www.maakelijk.nl

Dit is wat het programma concreet inhoudt:

3-daagse individuele Shift Intensive


In drie aaneengesloten dagen leggen we de inzichten bloot waarmee je de shift maakt naar ondernemen vanuit ontspanning, met flow & focus. Bewust even drie dagen uit de waan van de dag om je te concentreren op wat je wilt ontwikkelen. 

De drie aaneengesloten trainingsdagen vinden plaats op onze eigen comfortabele locatie in Soest. Koffie en thee zijn inbegrepen. Lunch en eventuele overnachting is voor eigen rekening.

3 maanden individuele coaching/mentoring


Over een periode van drie maanden heb je 6x een individuele coaching/mentoring sessie via telefoon of Skype. Zes keer een uur voor diepgaand sparren, luisteren en leren hoe jouw ondernemerschap nog rijker kan worden. Zo zorgen we ervoor dat jouw kleine en grote shifts verankeren in je leven en je werk. Waardoor je meer en meer gaat ervaren dat het altijd nog nét even moeitelozer kan dan je dacht. 

12 online Flits-college's


Na de driedaagse krijg je toegang tot 12 korte (+/- 12 minuten) inspirerende MasterClasses op video. Korte colleges om je inzichten te verdiepen. Stuk voor stuk onderwerpen die je helpen je jouw shift(s) te laten beklijven en verder te ontwikkelen. Met aanvullende inzichten en frisse ideeën. Uiteraard online voor je beschikbaar en downloadbaar als je dat prettig vindt. Ook als MP3 beschikbaar als je liever luistert terwijl je de hond uitlaat ;-). 

Ik ervaarde snel stress. Of ik nou te laat dreigde te komen voor een afspraak of stress voor een nieuwe offerte... Regelmatig greep de stress me bij de keel. Door er op een andere manier naar te kijken, heb ik mijn stress een schop onder zijn achterwerk gegeven en ervaar ik vaker ‘niets aan de hand’.

Hedwig Schlötjes-Belle 
www.elearningmadeeasy.nl

Mijn calvinistische gedachten over mijn hardwerkende team zijn minder geworden. Nu neem ik bijvoorbeeld rustig de tijd voor mezelf en doe ik waar ik zin heb op dat moment, terwijl mijn team aan het doorbuffelen is.

Ook met sporten merk ik dat mijn gedachten rustiger zijn. Vroeger kon ik bloedfanatiek en driftig zijn. Als ik nu met tennis van de baan word geveegd of ballen missla, foeter ik niet meer op mezelf. De zelfverwijten zijn grotendeels tot rust gekomen.

Warm aanbevolen, deze therapie voor luie mensen!

Aartjan van Erkel 
www.schrijvenvoorinternet.nl

Durf jij te gaan voor minder stress, meer genieten, hogere productiviteit, verdieping van je relaties en (nog) beter contact met je klanten?

Deelnemen aan dit individuele programma kan alleen nadat een intake heeft plaatsgevonden. Jij en ik willen immers van beide kanten graag zeker weten dat dit de juiste investering voor je is. Je vindt het intake-formulier hieronder.

Voor ik je vertel wat je investering precies is, vertel ik je graag nog even over de twee bonussen die je ontvangt. Beiden als extraatje bijgevoegd om je 'fail-proof' te maken als het om het bereiken van geweldige resultaten gaat!

Mielus van Vliet, www.mvvinfraservice.nl

John Doe UI/UX Designer

"Tijdens het kennismakingsgesprek concludeerden we dat ik zelf goed weet wat ik wil met mijn bedrijf maar dat mijn denken wat rustiger zou kunnen. Linda suggereerde een mindset 3daagse. Ik twijfelde of dat nou zou helpen, maar zag wel in dat een relaxte mindset heel handig kan zijn en dat Linda hier veel ervaring mee heeft. Wat voor mij veranderd is, is dat ik nu veel meer geniet van wat ik doe. Ik zie de kansen veel beter dan voordat ik de mindset 3daagse deed. Mijn focus van toen ik startte als ondernemer is terug. En als ik toch even zakelijke stress heb, kan ik het sneller van me afzetten."

Voordat ik mee deed aan het programma had ik het gevoel dat ik continue de boel aan het hooghouden was. Ik ben nu meer ontspannen als het gaat om het uitvoeren van nieuwe plannen. Door zelf alleen bezig te zijn met waar ik goed in ben en de andere werkzaamheden door anderen laat doen – wat ik dankzij dit programma echt durf te doen - heb ik tijd mijn bedrijf verder uit te bouwen.

Marcel Kusters 
www.abkusters.nl

Bonus 1: Wekelijkse Update


De ervaring leert dat een Big Shift meer impact heeft als je na onze aanvankelijke 3-daagse nog een tijdje bewust 'bij de les blijft'. De wekelijkse update helpt je daarbij. En ook deze wekelijkse update is er op gericht ervoor te zorgen dat jouw shift(s) verankeren en je hun effect ervaart in je leven en ondernemerschap. 

Bonus 2: GroepsMastermind


Big Shift is een individueel programma. Om ervoor te zorgen dat je ook profijt hebt van het leren van andere ondernemers, bied ik je als extraatje bij dit individuele programma graag aan om een half jaar lang deel te nemen aan een groepsmastermind. Eén keer per maand telefonisch sparren met ondernemers die dezelfde weg bewandelen als jij! 

Deelname aan dit programma vraagt een investering van € 4997,- exclusief BTW. ​Een fractie van wat het je zal opbrengen aan levensgeluk en effectiviteit! Vul hieronder het aanmeldformulier in zodat we samen kunnen beslissen of dit programma ook daadwerkelijk geschikt voor je is.

Elke maand kan er slechts één ondernemer starten in dit programma. Meld je dus nu aan zodat je zo snel mogelijk profijt kunt trekken van jouw Big Shift! Linda Spaanbroek
Ontwikkelaar van Big Shift

Over Linda

Linda Spaanbroek (1966) is gamechanger en expert op het gebied van internetmarketing en zorgeloos zakendoen. Haar motto: “Zorgeloosheid maakt alles effectiever”. Dit motto paste zij in het verleden toe als onderwijsvernieuwer en sinds 2009 ligt haar focus op het stimuleren van ondernemerschap. Recent houdt zij zich in aanvulling daarop meer en meer bezig met moeitelozer leven.

Linda studeerde af als bedrijfseconoom, onderwijskundige en orthopedagoog. Na twintig jaar werknemerschap in het bedrijfsleven, het onderwijs en bij de overheid werd zij per ongeluk marketingexpert en vervolgens met opzet succesvol ondernemer en coach. Dit succes werd door de Federatie Zakenvrouwen bekroond met de award “ZZP Onderneemster van het jaar”. Inmiddels gegroeid van ZZP-er naar MKB-er, ontdekte zij de sleutels tot meer moeiteloosheid. Hierdoor veranderde ondernemen met stress, onrust en een vol hoofd in ondernemerschap gekenmerkt door rust, creativiteit, vertrouwen, focus en flow.

Linda houdt er niet van om binnen de lijntjes te kleuren. Ondernemen en leven kunnen altijd makkelijker en zorgelozer als je het nét even van een andere kant durft te bekijken. Die andere kant zorgt voor beweging in denken en doen – en meer omzet en geluk als bonus! Als je haar eenmaal gehoord hebt over leven en werken dan speel je het spel nooit meer hetzelfde.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik zeker dat dit mij helpt?

Kan ik vragen stellen voor de intake?

Wanneer kan ik starten?

Welke methode wordt gebruikt? 

Heeft Linda ervaring met mindset werk?

Waarom zou ik meedoen?