Over Linda Spaanbroek | Contact
Bel met een InfoMarketeers-coach: 035-5885149

Vrijheid als ondernemer bereik je met deze 5 stappen naar een laptop lifestyle

Heb je ooit wel eens het gevoel dat je geleefd wordt door je bedrijf? Dat je er altijd mee bezig bent en er altijd over nadenkt? Je verdient goed, maar houdt nauwelijks vrije tijd over. Dat lijkt niet anders te kunnen. Ondernemen is immers hard werken, dat hoor je van iedereen. Bovendien, jouw werk brengt met zich mee dat je een x-aantal klanten per week moet zien om voldoende omzet te genereren. En dan loopt het aantal vaste arbeidsuren gestaag op.

Zou het niet heerlijk zijn als je zou kunnen werken waar en wanneer je wilt, terwijl je voor je klanten dezelfde resultaten boekt? De rust om te werken wanneer jou dat uitkomt. De vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. De mogelijkheid om alle tijd aan je familie, vrienden of hobby’s te besteden die je wilt en het inkomen dat dit mogelijk maakt.Met een laptop lifestyle kan dat!

Een laptop lifestyle houdt in dat je je dienstverlening zo inricht, dat je in principe alleen een laptop nodig hebt om de boel draaiende te houden. Je levert je dienstverlening grotendeels op afstand. En alleen wanneer jou dat uitkomt fysiek op locatie. Waardoor je niet langer gebonden bent aan plaats of afstand om klanten van jouw expertise te laten profiteren. Op die manier kun je grote delen van de tijd gaan en staan waar je wilt, terwijl zowel je dienstverlening als de acquisitie van nieuwe klanten ‘gewoon’ door gaat!

Nagaan of je ook met jouw bedrijf (gedeeltelijk) een laptop lifestyle kunt invoeren, vraagt om een open blik op wat je doet. Denk niet te snel dat dit voor jouw dienstverlening onmogelijk is. Natuurlijk, als je fysiotherapeut bent, zul je op gezette momenten tijdens de behandeling met je handen aan de klant moeten zitten (om het even plastisch voor te stellen :-)). Maar bij vrijwel alle vormen van dienstverlening die gebaseerd zijn op expertise, kan minimaal een deel van het werk op afstand gedaan worden. Zonder verlies van kwaliteit. En dat is het deel dat je de vrijheid zal geven om te werken waar en wanneer je maar wilt.

Zo ken ik bijvoorbeeld een handlezer die op afstand werkt. Waar je zou verwachten dat zij jouw hand met eigen ogen moet bekijken, maakt zij gebruik van een methode waarbij je als klant zelf een afdruk van je hand maakt. Die stuur je op, zij analyseert de afdruk en adviseert je telefonisch over de inzichten die zij in je hand gevonden heeft. Zij boekt resultaat, zonder haar klanten ooit fysiek te ontmoeten!

Is dat ook iets voor jou?

Dit zijn vijf stappen waarmee je een laptop lifestyle creëert:

1. Stel vast wat het resultaat is dat cliënten van jouw werk verwachten. Realiseer je dat dit resultaat in veel gevallen (gedeeltelijk) ook in andere vormen te bereiken is dan de manier waarop je het nu doet.

2. Analyseer welk deel van je werk ‘standaard’ is. Wat zijn de vragen die je keer op keer aan al je klanten stelt? Welke stappen neem je met vrijwel elke nieuwe cliënt? Zijn er oefeningen, templates of andere standaards die je steeds opnieuw gebruikt?

3. Onderzoek wat hiervan in een andere vorm aan te bieden is. Kun je jouw standaardvragen aanbieden via een e-course? Kun je coachen via de telefoon? Denk out-of-the-box om te zien welk deel van je werk gestandaardiseerd kan worden in bijvoorbeeld een thuisstudiepakket, een groepsprogramma-op-afstand, op video of als MP3.

Ontwerp een dienst die, of product dat, veel resultaat geeft zonder jouw voortdurende fysieke nabijheid. Zoek de ideale combinatie van steun, informatie en inspiratie die jouw klanten nodig hebben om het resultaat te boeken dat je bij punt 1. hebt vastgesteld.

4. Delegeer & outsource wat je niet direct zelf hoeft te doen. Zorg dat jij alleen het werk doet dat jouw ‘magic’ betreft – het inhoudelijke deel van je dienst dat alleen jij kunt doen. Laat al het andere over aan een virtuele assistent of automatiseer het. Het samenstellen en mooi maken van werkboeken, het maken van afspraken… daar zit jouw waarde niet!

5. Zorg dat de acquisitie van nieuwe klanten past bij je laptop lifestyle. Hoe meer je ook op dit gebied kunt automatiseren en je de acquisitie onafhankelijk kunt maken van plaats en tijd, des te vrijer je zult zijn. Een eZine Nieuwsbrief is in dit kader een ideaal middel!

Kortom: diensten verlenen betekent niet dat je altijd lijfelijk aanwezig moet zijn. Gun jezelf de kans om te werken waar en wanneer jij wilt, terwijl het resultaat voor je klanten even groot blijft. Met een laptop lifestyle creëer je vrijheid en ontspanning en kun je meer genieten van het leven naast je werk!

En nu hoor ik graag van jou; hoe heb jij deze lifestyle in jouw leven geïntegreerd? Wat heb jij al gedelegeerd? Heb je nog andere tips? Laat je reactie hieronder achter op het blog!

Linda Spaanbroek is internetmarketing-coach en bekroond onderneemster van het jaar. Zij deelt haar kennis over de gouden combinatie tussen marketing en mindset waarmee de weg naar succes voor iedereen open ligt via deze artikelen en de gratis MasterClass "Het grootste misverstand over ondernemen waardoor je veel te weinig geld verdient".

17 augustus 2016

Makkelijker ondernemen met een systematische aanpak op drie aspecten

Puf… ondernemen lijkt soms één grote zware klus doordat klanten krijgen veel werk is. Honderden marketingdingetjes te doen en tientallen manieren waarop je het kunt doen. Om vervolgens – als…

03 augustus 2016

Wat maakt acquireren leuk?

Je weet dat acquireren een must is voor iedere ondernemer, maar eigenlijk vind je het niet passen bij wat je het liefste wilt doen. Zowel online en offline heb je…


4 reacties op “Vrijheid als ondernemer bereik je met deze 5 stappen naar een laptop lifestyle”

Marijke Sluijter 31 juli 2014 om 12:47:09 / Beantwoorden

Ha, dit is herkenbaar! Na een val kan ik niet zoveel meer, maar het leven (en de kosten) gaan toch verder. Gelukkig heb jij me enige jaren geleden gecoacht en wist ik hoe ik dit op kon lossen.

Ik heb nu een app ontwikkelt voor mensen die weinig tijd hebben, rustmomenten nodig hebben en van tekenen houden. Of opvoeders die graag willen tekenen maar dat niet kunnen. (Dat denken ze, maar ze zullen met mijn app al snel merken dat dat een vergissing is!)

Elke week krijgen ze een instructie voor een vijf-minuten mini-tekening die ze die week als ontspanningsmomentje op allerlei manieren kunnen herhalen. Ik heb het zo opgezet dat je na 52 weken alle tekentechnieken van kras tot perspectief gehad hebt.

Er zit een camerafunctie en een galerij in de app en je kunt je droedels meteen op facebook of twitter plaatsen. Daarin is uiteraard de link naar mijn website ingebouwd. Zo verspreiden mijn klanten mijn app en krijg ik vanzelf reclame voor mijn cursussen. Slim hè?

Nogmaals bedankt Linda!

Een hartelijke groet, Marijke Sluijter

O ja, en voor graag wil droedelen: http://www.droedelapp.nl

    Linda 05 augustus 2014 om 02:00:59 / Beantwoorden

    Ha Marijke, leuk weer eens van je te horen en goed te zien waar je mee bezig bent!
    Succes en dank ook voor je reactie.

Claudia Lukkien 23 oktober 2015 om 04:44:23 / Beantwoorden

Hi Linda, ik heb dit artikel van jou op mijn website geplaatst, dankjewel, Claudia

    Linda 26 oktober 2015 om 11:08:25 / Beantwoorden

    Leuk, dankjewel!


Ontvang wekelijks Shift Magazine met inspirerende inzichten voor moeiteloos leven & ondernemen

Met Gratis eBoek als bonus!

x